KulturaVijesti

Najava predstava u BKC-u Gračanica

Dva izvođenja u 14 dana

Predstava za djecu “Petar Pan” će se održati 10.12 (nedjelja) u 18:00 sati u Bosanskom kulturnom centru.
Ulaznice se mogu kupiti na dan predstave po cijeni od 5 KM  od 15 sati.
Pretar Pan je u svakodnevnom sukobu sa ozloglašenim Kapetanom Kukom, a stanovnici Nedođije su mu najveća podrška u borbi protiv ovog nevaljalog gusara. Prava i nezaboravna avantura kreće kada Petar i Zvončica saznaju da će im u posjetu doći čarobnjak Merlin i donijeti razne poklone. Merlinovu posjetu sabotira upravo Kapetan Kuka, sa svojim pomoćnicima.
Da li će čarobnjak Merlin ipak ostvariti svoj cilj, saznajte na kraju predstave.
U predstavi igraju: Milan Tošić, Aleksa Raičević i Jovana Korbar.
Može biti slika sljedećeg: 8 ljudi
Predstava ”Da sam ptica” – 17.12. U 19h
Predstava ”Da sam ptica” govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćerkom krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život te pronaći sreću. Njihova sudbina je tek jedna od mnogih sličnih s naših prostora, u kojem su izbjeglištvo ili (već godinama aktualna) ekonomski motivirana emigracija na ovaj ili onaj način obilježili gotovo svaku obitelj.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, šalica za kavu i tekst "ZEUS NIKOLINA BOGDANOVIĆ BOSANSKI CENTAR GRAČANICA da sam ptica BKC Gračanica 17.12 .2023. REDATELJICA: ARIJA RIZVIĆ GLUME: LORENCIFL TARIK FILIPOVIĆ fIJI ARTS BKC Gračanica PRODAJA ULAZNICA: Etna Info pult| Time's square"

Ulaznice su dostupne u prodaji:
BKC Gračanica- svaki dan od 10-14h 
SC ETNA – Info pult
Caffe TS’92
Caffe Pub
Caffe Film
Info broj: +387 61 723 290

Ozbiljnoj temi ova predstava pristupa s prikladnom težinom, ali i tipično bosanskim humorom koji i u teškim životnim situacijama prepoznaje priliku za smijeh. Da sam ptica je predstava koja će gledatelje nasmijati i rasplakati te ih odvesti na intimno putovanje Bosnom i jednom osobnom ljubavnom pričom dvoje ljudi.

Predstava govori o dvije ljubavi: ljubavi jednog para koja se pod utjecajem okolnosti i vremena mijenja i osipa te ljubavi čovjeka prema njegovom zavičaju, odnosno mjestu iz kojeg je potekao, u kojem zna svaki ćošak i haustor. Što neko mjesto čini našim, a što od njega, nas i naših života u tuđini s vremenom nestaje, a što novo niče i raste?

Upravo stoga je ovo predstava širokog dosega, koja može doprijeti do vrlo široke i raznolike publike koja će u likovima i sudbini Mirne i Amira lako prepoznati sebe i osobe iz svoje okoline.

EON

Slični postovi

Back to top button