ČaršijaKultura

Nakon mnogih europskih i bh gradova, knjiga Na krilima sabura promovisana u Gračanici.

Vedra i nasmijana spisateljica Fikreta Karić sinoć je u svojoj Gračanici promovisala šestu knjigu “Na krilima sabura”. Knjiga koja se sastoji od 99 prijedloga za bolji život odlično je prihvaćena kod čitatelja u našoj zemlji ali i daleko izvan granica, a brojne Gračanlije od sinoć su vlasnici iste.

Tridesetogodišnja djevojka koja od rođenja boluje od cerebralne paralize ruši barijere pred sobom i pokazuje koliko je snažna volja, te kako prihvatiti sebe onakvim kakvog te bog stvorio.

Neđu brojnim mudrostima koje su napisane u knjizi Fikreta kazuje i koliko je dova bitna u životu svakov čovjeka pa je navela i svoj životni primjer. “Ja moram paziti za šta dovim dragom Allahu jer sve što poželim ispuni se. Molila sam Ga da ako ne mogu hodati onda barem poletim i to mi se ispunilo kada sam letjela avionom na promociju knjige u Švicarsku. Željela sam klanjati namaz u Plavoj džamiji i to mi se ispunilo prilikom posjete Istambulu prošle godine. Željela sam da imam svoju srodnu dušu i to mi je Allah ispunio pa je i moja posljednja knjiga posvećna njemu-mojoj srodnoj duši.” – kazala je Fikreta prilikom promocije. Na posljednjim stranicama knjige čitatelji će naći i kratku autobiografsku ljubavnu priču pod naslovom ” Kroz šapat volim te” također posvećena njenoj srodnoj duši.

Ovaj događaj upriličen je u susret nadolazećem mjesecu posta i ibadeta, mjeseca Ramazana, sa ciljem da se dočeka i provede uz sabur o čemu knjiga i govori. Moderator promocije bila je Rabija Husić -koordinator Odjela za brak i porodicu pri MIZ-Gračanica.

Više detalja uskoro u programu Radio Gračanice.

Slični postovi

Back to top button