SportVijesti

Nardin Mulahusejnović potpisao ugovor sa FC Koper

Prvenstvo u Sloveniji dobro poznaje, bio je i prvi strijelac lige, a vraća se iz Rusije gdje je imao posljednji angažman. Prije toga je sezonu započeo u FK Sarajevo.

Još jedno poznato lice vraća se u Koper. Dres Kopera će nositi napadač Nardin Mulahusejnović najmanje dvije naredne sezone. Najbolji strijelac naše lige u sezoni 2020/21 posljednji angažman imao je u ruskom Dinamo Makhachkala“, stoji u objavi FC Koper.

Osvajao je korpulentni napadač u Sloveniji titulu prvaka sa NK Maribor, ali i u BiH sa HŠK Zrinjski. Nastupao je i za Muru, NK GOŠK, NK Bratstvo…

Zanimljivo da je po odlasku sa Koševa bio povezivan i sa FK Željezničar. Nastupao je već ranije za omladinske selekcije kluba sa Grbavice, no nije bilo realno da ponovo dođe na Grbavicu, što tada i potvrdio za SportSport.ba.

Treba istaći da je Mulahusejnović bio i mladi reprezentativac naše zemlje, upisao je devet nastupa i postigao jedan pogodak. San mu je svakako bio dres ‘A’ selekcije, no teško da će mu se i ostvariti. Karijera nije išla po planu, ali svakako sada ima priliku da ponovo zablista, jer slovensku ligu itekako dobro poznaje.

Koper je proteklu sezonu završio na šestom mjestu.

EON

Slični postovi

Back to top button