Nekategorisano

Nastupio je juli, najtopliji i najsunčaniji mjesec

Prema Gregorijanskom kalendaru kojeg danas koristimo juli je sedmi mjesec po redu u godini, traje 31 dan te je, uz avgust, prvi od dva „puna“ ljetna mjeseca.

Juli je na našim područjima najtopliji i najsunčaniji mjesec u godini. Prosječne su dnevne temperature zraka oko 25°C, a meteorološka karakteristika uočljiva je u vidu dužih sunčanih razdoblja i naglih, povremenih zahlađenja sa grmljavinom, oborinama i vjetrovima.

Sunce je gotovo u maksimumu visine iznad horizonta a UVA i UVB zračenja dostižu svoje maksimalne vrijednosti te stoga valja biti posebice oprezan pri izlaganju tijela direktnom zračenju sa Sunca zbog vlastitog zdravlja. Juli je mjesec godišnjih odmora, ali i napornog rada svih djelatnika u ugostiteljstvu. Bilo da pripadate jednima, drugima ili trećima nikako ne zaboravite sa sobom imati tekućine u dovoljnim količinama. Naša su tijela izložena velikim izazovima, čak i kad odmaramo te je odgovarajuća hrana i voda neizostavna za konzumiranje usprkos tome što nam se ljeti ponekad i „ne jede“. Peludne čestice također su u zraku, te je osobama sa osjetljivim respiratornim sistemom lijepo ljetno razdoblje ne baš ugodno.

Slični postovi

Back to top button