Događaji

“Nijemi krik” Gračanica – pripreme za obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke

U ponedeljak 20. septembra od 12 do 13 sati u Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke “Nijemi krik” Gračanica dolazi prijateljsko i istoimeno udruženje iz Kalesije. Druženje će se realizirati u kući Mare Popović u naselju Varoš. Gračaničko udruženje je nedavno formirano a upravo prijateljice iz Kalesije su im pružile veliku podršku te darovale proteze i podržavaju ih u svakom koraku.

Ovaj sastanak je ujedno uvertira i najava događaja kojim će se u Gračanici obilježiti mjesec oktobar posvećen borbi protiv raka dojke.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

 

Udruženje Nijemi krik Gračanica je jedna od 22 partnerske organizacije projekta osnaživanja zdravlja žena –  Think pink- Zajedno smo jedno.

Jedna od najpoznatijih aktivnosti ovog projekta je svakako “Race for the cure/ Trka/Šetnja za ozdravljenje“, koja se u BiH održava od 2008. godine, i kojoj se svake godine priključi sve veći broj učesnika, koji svojim saosjećanjem i aktivnim učešćem u simboličnoj trci za život rade na osnaživanju zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

I ove godine Gračanica će uzeti učešće u Trci za zdravlje a gračanički tim čini 91 žena i do sada je prikupljeno 470,00 eura.

Sredstva prikupljena preko Timova će se iskoristiti za nabavku i podjelu roze paketića za operisane žene, za edukacije žena, preglede putem mobilnog mamografa u ruralnim područjima kao i druge aktivnosti. Pristupni KOD Tima Žene grada Gračanice je 2133B08C.

Registrirajte se na www.raceforthecure.eu za trčanje ili šetnju, udružite se s prijateljima i porodicom ili planirajte timske aktivnosti vaše kompanije! Ovisno o epidemiološkim mjerama ovisit će oblik u kojem će se održati ovogodišnja trka.

Slični postovi

Back to top button