ČaršijaDogađaji

Nova godina – Aktuelno

BEZ JAVNOG DOČEKA NOVE GODINE U GRAČANICI

Milijarde ljudi širom svijeta dočekat će 2022. godinu, drugu po redu  Novu godinu obilježenu restrikcijama zbog koronavirusa. Mnoge velike zabave i vatrometi su otkazani su širom svijeta,između ostalih u Londonu i Parizu. U New Yorku će se ponovno održati tradicionalni doček Nove godine na Times Squareu, ali svi posjetitelji moraju biti vakcinisani protiv Covid-19.

U Gračanici također drugu godinu zaredom neće biti javnog dočeka dok je u drugim gradovima situacija raznolika. U Doboju, Tuzli, Bijeljini, Mostaru, Brčkom, Banjaluci će biti organizovan doček na trgovima dok u većini ostalih drugih gradova neće.

ZIMA U GRAČANICI

U okviru manifestacije Zima u Gračanici sinoć je u centru grada održan koncert grupe TNT bend. Kao što je već poznato, organizovanog dočeka Nove godine u centru grada neće biti a građani će večeras moći uživati u vatrometu tačno u ponoć.

KLIZALIŠTE – RADNO VRIJEME

Program manifestacije Zima u Gračanici će biti nastavljen 7. januara a do tada građanima će na raspolaganju biti klizalište koje će danas raditi do 15 sati. 1. januara klizalište neće raditi a već od 2. rad se vraća u standardni termin od 9 do 22 sata.

ZAVRŠENO PRVO POLUGODIŠTE

Sa posljednjim danom 2021. godine i đaci u osnovnim i srednjim školama završavaju nastavu u prvom polugodištu. Drugo polugodište počinje u ponedjeljak, 31. januara.

OBDANIŠTE U PETAK RADI SKRAĆENO – U PONEDJELJAK NE RADI

Iz obdaništa Naša djeca su obavijestili korisnike usluga da će radno vrijeme danas biti skraćeno, do 14:30 sati a da je u ponedjeljak neradni dan.

EON

Slični postovi

Back to top button