VijestiVijesti

OB Gračanica: Potpisani ugovori za društveno korisne projekte i mikrobiznise

Program Omladinske banke podržan je kroz fondaciju Mozaik te Grad Gračanicu

Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske uprave uspješno realizovano potpisivanje ugovora na trećem pozivu Omladinske banke za projekte i mikrobiznise. Program Omladinske banke podržan je kroz fondaciju Mozaik te Grad Gračanicu, a danas je kroz odobreni iznos Omladinske banke i doprinosa iz zajednice izdvojeno ukupno 9450 KM.

Projekti Dječija igraona na otvorenom, Mladi za mlade te mikrobiznisi Kozmetičar i Proizvodnja i prodaja pločastog namještaja uskoro će biti realizovani nakon što su podnositelji prijava potpisali svoje ugovore.

Odobreni projekti su:

  • Dječija igraona na otvorenom- Adnan Nuhanović, Nedim Nuhanović , Elmina Ibričić Zahirović
  • Mladi za mlade- Armina Škapur, Mirza Mulabdić, Tarik Salihbašić

Odobreni mikrobiznisi:

  • Kozmetičar- Elma Okić
  • Proizvodnja i prodaja pločastog namještaja- Senahid Ibrišević

Pored prisutnih aplikanata, prisutni su bili Željko Pauković – direktor Omladinske banke, Sanja Kojić – koordinatorica programa Omladinske banke, Erhad Brkić – savjetnik Gradonačelnika te Kerim Grbić – koordinator Omladinske banke Gračanica.

EON

Također podsjećamo  na još jednu važnu informaciju koju realizuje Grad Gračanica i  Investicijska fondacija Impakt.

Naime, fondacija IMPAKT je u protekle četiri godine u saradnji sa 58 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH realizirala IMPAKT inkubator poslovnih ideja, u kojem je podržano osnivanje i unapređenje preko 350 novih poslovnih poduhvata širom Bosne i Hercegovine. Investicijska fondacija Impakt nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta preduzetnika i malih preduzeća, a u saradnji sa lokalnim zajednicama, kantonima i službama za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini. Više informacija o inkubatoru poslovnih ideja dostupno je na www.impakt.ba.

Za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja moguće je aplicirati sa poslovnom idejom koja kao rezultat podrazumijeva formalno osnivanje privrednog subjekta i/ili realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i sl.) start up biznisa ne starijih od 12 mjeseci.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button