VijestiVijesti

Obavijest za poljoprivrednike

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je Izmjenama i dopunama pravilnika o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnje Tuzlanskog kantona  od 03.05.2023. godine došlo do izmjene rokova za predaju dokumentacije za sljedeće proizvodnje:

Pčelarstvo:

Pčelari koji ostvaruju novčanu podršku sa federalnog i kantonalnog budžeta dužni su do 15.05.2023. godine da izvrše upis i promjene u Registru pčelara.

Proizvodnja jagode u zaštićenom prostoru:

Pravo na novčanu podršku imaju korisnici koji imaju zasnovanu proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru (plastenici, staklenici, visoki tuneli) na površini od najmanje 200 m2. Zahtjev sa propisanom dokumentacijom dostaviti gradskoj službi najkasnije do 22.05.2023. godine.

Muzne krave

EON

Pravo na novčanu podršku za muzne krave u liniji otkupa mlijeka imaju korisnici koji posjeduju najmanje dvije muzne krave za koje posjeduju zdravstveni karton, izdat od nadležne veterinarske stanice. Zahtjev za isplatu novčane podrške za muzne krave  u liniji otkupa mlijeka u ime korisnika podnosi otkupljivač/prerađivač mlijeka. Zahtjev sa propisanom dokumentacijom otkupljivač/prerađivač dostavlja općinskoj/gradskoj  službi  najkasnije do 30.06.2023.godine.

 

 

 

Slični postovi

Back to top button