VijestiVijesti

Obavještenje i javni poziv

U povodu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida, te podsjećanja na stravične zločine koje su počinile snage vojske i policije Republike Srpske, potpomognute snagama iz Srbije, nad Bošnjacima „Sigurnosne zone UN-a Srebrenica“, u julu 1995. godine, Gradonačelnik Grada Gračanica imenovao je koordinatore organizovane grupe Grada Gračanica na učešću i provođenju „Marša mira“ Srebrenica 2024. godine.

Obavještavaju se građani Grada Gračanica koji su zainteresovani za učešće u „Maršu mira Srebrenica 2024“ – NEZUK – POTOČARI – da se mogu prijaviti u Službi za civilnu zaštitu Grada Gračanica, ulica Mehmeda Ahmetbegovića, broj 9, Gračanica, u periodu od 10.06.2024. godine do 25.06.2024. godine koji će na osnovu pristiglih prijava izvršiti prijavu Organizovane grupe Grada Gračanica (rok do 01. jula 2024. godine).

Detaljnije upute o učešću i pješačkom pohodu „Marš mira“ svi prijavljeni učesnici će biti upoznati od strane koordinatora organizovane grupe Grada Gračanica.

Svi akreditovani učesnici marša mira moraju se pridržavati kodeksa ponašanja Organizacionog odbora, koji se može pročitati na stranici Marš mira – https://www.marsmira.net

 

GRADONAČELNIK

EON

Nusret Helić, s.r.

Slični postovi

Back to top button