VijestiVijesti

Obavještenje za odvijanje saobraćaja u subotu

Obavještenje za odvijanje saobraćaja u vrijeme pripreme i održavanja koncerta na kružnom toku „Skver“

U sklopu obilježavanja Dana grada, Udruženje Sportske igre mladih u saradnji sa Gradom Gračanica, Turističkom zajednicom grada Gračanica, BKC-Gračanica će organizovati koncert muzičkog izvođača Željka Samardžića u subotu  17.06.2023.godine  u 20,00 sati na lokaciji kružnog toka, Skver, u Gračanici.

Bina za izvođače će biti postavljena na mostu Skver, a za posjetioce će biti obezbijeđen prostor kružnog toka, ograničen mostom prema regionalnoj cesti, ulica Bosanskih kraljeva do skretanja u ulicu Muhameda Mašića (donji ulaz u pijacu), ulica Ahmet Paše Budimlije i dio ulice Kej Fridriha Foglara.

Prilikom izvođenja radova na postavljanju bine, u subotu 17.06.2023.godine od 00:00 sati, organizator i izvođač radova će sa odgovarajućim ogradama i trakama izvršiti obilježavanje radilišta i u potpunosti blokirati saobraćaj preko mosta, a vozila iz ulice Kej Fridriha Foglara koja treba da se uključe na regionalnu cestu, ul. Mehmeda Vehbi ef. Šemsekadića, ulicu Mehmeda Ahmedbegovića i naselje Lipa će se iz kružnog toka isključivati u ulicu Bosanskih kraljeva i u nastavku ulice na mostu „Rampa“ uključivati na regionalnu cestu, a vozila koja sa regionalne ceste budu ulazila u centar grada, mogu koristiti ulaze na mostu rampa i ulicu Kej Fridriha Foglara, sve do potpunog zatvaranja kružnog toka u subotu u 17:00 sati.

Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja u ulici Bosanskih kraljeva, u cilju smanjenja zastoja, policijski službenici će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja i sprečavati zaustavljanja i parkiranja vozila duž navedene ulice.

Na dan održavanja koncerta, 17.06.2023.godine, u vremenu od 17:00 sati do završetka koncerta, u potpunosti će biti obustavljen saobraćaj u ulici Kej Fridriha Foglara, ulici Ahmet Paše Budimlije, ulici Bosanskih kraljeva, od skretanja u ulicu Muhameda Mašića i na mostu Skver, te će u tu svrhu biti postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija, na početku ulice Kej Fridriha Foglara kod NLB banke, kod skretanja u ulicu Muhameda Mašića i na mostu Skver.

U vrijeme potpunog zatvaranja saobraćaja u navedenim ulicama, saobraćaj motornih vozila će se odvijati na sljedeći način:

EON
  • Vozila koja se kreću iz pravca elektroposlovnice, ul. Bosanskih kraljeva, će skretati u ulicu Muhameda Mašića, u kojoj će iz tih razloga biti jednosmjerni saobraćaj sa zabranom parkiranja, kao i dio ulice Stubo koji će biti jednosmjerna ulica sa zabranom parkiranja, a sve do spoja sa raskrsnicom Potok mahala iz koje će biti zabranjeno skretanje u ulicu Stubo, za šta treba obezbijediti odgovarajuću vertikalnu signalizaciju
  • Vozila iz pravca Srebrenika i Srnica, koja su namjeravala koristiti Ulicu Kej Fridriha Foglara i vozila koja dolaze iz pravca magistralne ceste M-4, će se kretati  regionalnom cestom, bez prava skretanja na most prema kružnom toku, što će takođe biti obezbijeđeno odgovarajućom vertikalnom signalizacijom,

U navedeno vrijeme će se omogućiti kretanje za vozila vatrogasne službe, vozila hitne pomoći i vozila policije.

Molimo učesnike u saobraćaju za razumijevanje i da u vrijeme dok su pomenute ulice zatovrene koriste alternativne ulice.

Slični postovi

Back to top button