ČaršijaDogađaji

Obilježen 2. juni-Dan Gračanice

Danas je skromnije nego inače obilježen 2. juni-Dan Gračanice.  Razlog je poznat. Aktuelna situacija sa korona virusom. Navikli smo da je u Gračanici u ovo vrijeme dosta življe, da su nam tu gosti iz bratimljenih gradova Florija i Pljevlja ali i druge zvanice i prijatelji.

Na svečanoj sjednici nije bilo dodjele gradskih priznanja. Program je počeo polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju, partizanskoj Spomen-kosturnici i bisti Josipa Broza Tita.

U 11 sati je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća koja je otvorena nastupom Naide i Mejdija Sulejmani. Svečanu sjednicu je otvorio predsjedavajući GV, Nihad Krajinović. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Nusret Helić.

U nastavku je emitovan film autora Fahrudina Kurtovića pod nazivom “Od 2. juna do 2. juna” u kojem je kolega Kurtović taksativno nabrojao sve ono što je urađeno u proteklih godinu dana između ova dva bitna datuma.

Kako smo kazali, ove godine nije bilo dodijeljivanja gradskih priznanja. Vijeće je odlučilo da dodijeli samo jedno priznanje a ono ide svim građanima Gračanice, koji su, kako je u obrazloženju konstatovano, pokazali veliku odgovornost u doba pandemije.

U nastavku su nagrađeni pobjednici foto konkursa Stazama mog zavičaja. Prva tri mjesta po broju lajkova osvojili su Ajna Nurkić, Smajl Omerčić i Enida Džananović. Nagrađeni su dobili i prigodne novčane poklone. Prema mišljenju stručnog žirija prvu nagradu je osvojila Adela Dautović.

EON

Foto galeriju sa današnjih dešavanja možete pogledati na našoj FB stranici Radio Gračanica. Snimak svečane sjednice poslušajte odmah nakon Infa 5.

Slični postovi

Back to top button