VijestiVijesti

Objavljen konkurs za najbolji literarni rad na temu „Oni su grad odbranili“

Na stranici Grada Gračanica objavljen je konkurs za najbolji literarni rad povodom 25. maja, Dana odbrane Gračanice. ”Ovim konkursom želimo ponukati mlade generacije da bolje razumiju vječno opredjeljenje ovog grada za nepokolebljivu borbu i očuvanje temeljnih ljudskih vrijednosti na kojima počiva napredni svijet. Pouke i poruke ovog datuma imaju snagu zavjeta i obaveze da se ne zaborave oni koji su pali za domovinu, ali istovremeno one moraju biti zavjet sadašnjim i budućim generacijama  da brane sve one vrijednosti za koje su njihovi najbliži dali svoje živote.” stoji u objavi na zvaničnoj web stranici Grada Gračanica.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih i srednjih škola na području grada Gračanica. Komisija će odabrati tri najbolja rada, za koje su obezbijeđene novčane nagrade.

Radovi se podnose Službi za upravu, društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i zajedničke poslove u Centru za pružanje usluga građanima (nova zgrada Gradske uprave) do 19. maja 2023. godine (petak).

Na poleđini radova potrebno je napisati lične podatke: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, naziv škole, razred i broj telefona. Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada obavit će se na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana odbrane grada Gračanica, 25.05.2023. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 035 700 802 ili na e-mail: info@gracanica.gov.ba

EON

Slični postovi

Back to top button