Događaji

Održan prijem za pobjednike ramazanskog konkursa

U četvrtak, 11.juna u Medžlisu Islamske zajednice Gračanica organizovan je prijem i dodjela priznanja i nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na konkursu „Ramazan u mom domu“. Podsjetimo, literarni konkurs raspisali su Medžlis Islamske zajednice Gračanica i Aktiv vjeroučitelja Gračanica, a pristigao je veliki broj radova.

Prijemu su prisustvovali glavni imam MIZ Gračanica Smajo ef. Mustafić, predsjednik MIZ Gračanica Admir Brkičević te predsjednik Aktiva vjeroučitelja Gračanica Alem Dedić. Prijemu su prisustvovali članovi komisije za izbor najboljih radova Azra Konjić i Mubera Đuvić.

Smajo ef. Mustafić čestitao je nagrađenim učenicima i zahvalio im na učešću. Izrazio je zadovoljstvo brojem pristiglih radova. Podsjetio je na važnost pisane riječi, pogotovo kod učenika te istakao da će Medžlis i u budućnosti imati ovakve konkurse te da će nastaviti raditi sa učenicima.

Podsjetimo da su nagrađeni učenici u kategoriji osnovnih škola: Medina Osmanhodžić (prvo mjesto, diploma i nagrada u iznosu od 100 KM), Safa Džafić (drugo mjesto, diploma i nagrada u iznosu od 75 KM) i Anela Dobrnjić (treće mjesto, diploma i nagrada u iznosu od 50 KM). Kada je u pitanju srednja škola prvo mjesto bio je Elmir Bajrektarević (diploma i nagrada u iznosu od 100 KM), drugo Nejla Huskanović (diploma i nagrada u iznosu od 75 KM) i treće Amina Osmanhodžić (diploma i nagrada u iznosu od 50 KM).

Nagrade učenicima je uručio Admir Brkičević kao i zahvalnice članovima komisije i skromne poklone.

Slični postovi

Back to top button