Događaji

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Gračanica

U četvrtak je održana 10. sjednica Gradskog vijeća Gračanica.
U uvodu sjednice proučena je fatiha za dva velika branitelja BiH, komandanta Bahriju Džananovića i najmljadjeg Zlatnog ljiljana, Ibrahima Hodžića.
Potom je pročitano saopćenje Gradskog savjeta za zdravstvo u vezi dešavanja sa gripom i virusom corona uz konstataciju da su preduzete sve propisane mjere za ovakva stanja.
Vijećnici su prihvatili Odluku o prenosu vlasništva na nekretninama kojom se prenosi pravo vlasništva nad zemljištem grada licima koja su u poplavama i klizištima ostala bez svojih kuća.
Izmijenjen je satus dva javna puta, te ozvršena zamjena jednog člana Vijeća Mjesne zajednice Lukavica.
Na dnevnom redu 10 sjednice Gradskog vijeća Gračanica je bio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uslovima za obavljanje poslova upravitelja stambenih zgrada.
U izvještajnom dijelu sjednice razmatrano je više informacija i izvještaja. Izmedju ostalih, Izvještaj o realizaciji Programa rada, ostvarivanja politike grada i aktivnostima Gradonačelnika za 2019. godinu, Izvještaj o odabiru projekata po javnom pozivu za omladinske i nevladine organizacije, Informacija o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola i sudentima, Informacija o satanju bezbijednosti na području grada Gračanica i Informacija o zaštiti od požara, praćenja i izvršenja Plana zaštite od požara na području Grada Gračanica.
Vijećnici će razmatrati i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članovima njihovih porodica.
Sjednici su prisustvovali i Federalni poslanici Rahim Gadžić i Mirsad Čamdžić.

Slični postovi

Back to top button