Događaji

Održana 8. sjednica Gradskog vijeća

Jučer je održana osma sjednica Gradskog vijeća Gračanica.

Na sjednici je razmatran sljedeći dnevni red:

  1. Razmatranje i usvajanje prijedloga Budžeta Grada Gračanica za godinu
  2. Razmatranje i usvajanje prijedloga Odluke o načinu izvršenja Budžeta Grada Gračanica za 2020. godinu
  3. Razmatranje i usvajanje prijedloga Odluke o davanju saglasnosti Gradonačelniku da može izvršiti zaduženje Grada Gračanica za realizaciju započetog projekta PKSC – Bazen
  4. Razmatranje i usvajanje Programa rada Gradskog vijeća za 2020. godinu
  5. Razmatranje i usvajanje Odluke o prestanku i dodjeli mandata u Vijeću MZ Vranovići
  6. Razmatranje i usvajanje Informacije o stanju zaštite građana od neeksplodiranih i minskoeksplozivnih sredstava na području Grada Gračanica u 2019. godini

Nakon što je Gradonačelnik dao obrazloženje i usvojio neke amandmane prijedlog Budžeta Grada Gračanica je usvojen jednoglasno.

Detaljno obrazloženje Budžeta koji je planiran u iznosu od 18. 407.252 KM i koji je za više od 5 miliona KM veći u odnosu na Nacrt dao je Gradonačelnik istakavši da je puno prijedloga prihvaćeno sa javne rasprave (vrijednosti preko milion KM) kao i neki amandmani što je potvrda  da smo pokazali svu odgovornost prema Budžetu, građanima i vijećnicima.

Raduje podatak da se u kapitalne projekte izdvaja više od 8 miliona KM ili blizu 44% Budžeta.

Za završetak dvorane na Bazenu planira se 2,6 miliona KM, za puteve i ulice više od 2,2 miliona, vodosnabdjevanje preko 1,1 miliona otpadne i oborinske vode, regulaciju vodotoka preko 850 000 te niz drugih projekata.

U nastavku sjednice jednoglasno je data i Saglasnost Gradonačelniku da može provesti aktivnosti i procedure za kreditno zaduženje grada od 2 miliona KM namjenjeno završetku sportske dvorane Bazen. Očekivanja su da će se do početka naredne školske godine stvoriti puno bolji uslovi za izvođenje nastave tjelesnog odgoja učenika srednjih škola, ali i za niz drugih sportskih i kulturnih sadržaja.

I svi ostali predloženi materijali su usvojeni.

IZVOR  https://gracanica.gov.ba/odrzana-8-sjednica-gradskog-vijeca/

 

 

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button