Vijesti

Održana druga sjednica Gradskog vijeća Gračanica

Na sjednici je razmatrana Odluka o dodjeli prizanja Grada Gračanice , rješenja o imenovanju u Nadzornih  odbora javnih preduzeća Veterinarska stanica i Vodovod i kanalizacija.

U izvještajnom dijelu sjednice   razmatran je Izvještaja o radu Gradskog  pravobranilaštva, Izvještaj o realizaciji akcionog plana energetski održivog razvoja, Izvještaj o provedenim podsticajima u poljoprivredi i Izvještaj o radu Javnog preduzeća Komus.

 

Prihvatanjem Odluke o dodjeli priznanja Grada Gračanice  okončane su aktivnosti izbora nagradjenih kolektiva i pojedinaca  kojima će priznanja biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 2. juna kada se obilježava Dan grada Gračanice.  Priznanje  Grada Gračanica Zlatna plaketa dodjeljuje se Fining d.o.o. Gračanica, jedinica za javni red i mir PU Gračanica.Zlatne značke dodjeljuju se: Sejdinović Hasanu, Dizdarević Feriku i Okanović Nihadi.Posebno  priznanje  Počasni građanin dodjeljuje se Hamidović Enesu i Kraljević Vlatku.

Prihaćeni su Izvještaju o radu u prošloj godini:  Gadskog pravobranilaštva, Javnog preduzeća Komus, te Izvještaj o realizaciji akcionog plana energetski održivog razvoja i Izvještaj o provedenim posticajnim mjerama i njihovim efektima u poljioprivredi  na području grada Gračanice.

Razmatrano je i više informacija izmedju ostalih:  Informacija o prikupljanju i odlaganju komunalnog otpada, Informacija o radu i vršenju nadzora općinske inspekcije za 2018 godinu i Informacija o  radu suda u Gračanica takodjer za 2018. godinu.

EON

Slični postovi

Back to top button