VijestiVijesti

Održana dvodnevna radionica u okviru projekta “Link – Građanska energija”

Na Zlači je održana dvodnevna radionica u okviru projekta “Link – Građanska energija”. Projekat sprovodi Centar za ekologiju i energiju Tuzla u saradnji sa Heinrich Böll Stiftung.

Može biti slika sljedećeg: 9 ljudi i stol

Učesnici su bili predstavnici 6 lokalnih zajednica (Tešanj, Maglaj, Gračanica, Lopare, Šamac i Teslić), Centri za socijalni rad i predstavnici medija. Prvog dana učesnici su pričali o energetskim paketima, energetskom siromaštvu, a na kraju prvog dijela radionice su predstavnici medija iz 6 lokalnih zajednica dogovarali i predlagali ideje o nastavku projekta o energetskom siromaštvu. Radionice je održala dr.sc. Džemila Agić, dipl.ing.tehn. Direktorica Centra za ekologiju i energiju.

Opis nije dostupan.

Solarna energija za domaćinstva i šta građani žele, su bile teme drugog dana radionice. Amira Kunto, koordinatorica projekta je sa predstavnicima lokalnih medija iz 6 općina održala također i sastanak na temu prijedloga kampanje o svim aktivnostima unutar projekta LINK. Istakla je da su mediji važni u ovom projektu.

Predstavnici 6 lokalnih zajednica, Tešanj, Maglaj, Gračanica, Lopare, Šamac i Teslić i predstavnici medija su u ovom projektu partneri već 3. godinu. Na ovoj radionici dogovrene su daljne aktivnosti, a također planiran je glavni događaj koji će se održati u septembru u svim lokalnim zajednicama kako bi se građanima približila ova tematika i naravno kao glavni cilj smanjilo energetsko siromaštvo, ali i pomoglo socijalno ugroženim ljudima iznad 65 godina kojima će energetski paket biti od pomoći. U okviru projekta LINK Radio Gračanica je jedan od medijskih partnera.

EON

Opis nije dostupan.

Više o ovim radionicama možete poslušati u našoj emisiji BIZNIS INFO – LINK projekt emisija, a naravno tu je i zvanična stranica Centra za ekologiju i energiju LOKALNI INKLUZIVNI NISKO-KARBONSKI RAZVOJ U BOSNI I HERCEGOVINI (LINK PROJEKT) 

Slični postovi

Back to top button