Vijesti

Održana radionica o cyber nasilju

Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Gračanica i Gimnazija dr. Mustafa Kamarić od 2016.godine realizuju niz radionica kako bi prevenirali sve vrste nasilja i druge probleme u kojima se mogu naći adolescenti.
Projekat koji je 2016. godine pokrenulo Federalno ministarstvo zdravlja ,”Prevencija vršnjačkog nasilja kod mladih” uključio je 11 Centara za menatalno zdravlje koji su provodili radionice u većem broju srednjih škola u Federaciji BiH.
U projekat je uključen i Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Gračanica koji je u gračaničkim srednjim školama organizovao različite radionice.
Saradnja je nastavljena,tako da je Centar nastavio sa organizovanjem radionica i narednih godina prvenstveno u Gimnaziji dr. Mustafa Kamarić Gračanica.Radionice realizuje psiholog Sonja Perović.
Ova saradnja sa Centrom za mentalno zdravlje Gračanica u našoj školi je dobro prihvaćena.Kroz radionice je prošao veliki broja naših učenika, ali i uposlenika škole, istakla je direktorica Gimnazije Minka Kurtović.
Učenici govore da su na ovim radionicama puno toga naučili.
Znati pravovremeno prepoznati problem, imati hrabrosti sa njim se suočiti i naučiti kako ga prevladati su samo neka od znanja kojima su učenici ovladali tokom ovih radionica.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button