Događaji

Održana sjednica Gradskog štaba civilne zaštite – 27.3.2020.g.

Danas je održana sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Gračanica. I dalje je najbitnija ona informacija koja nam govori da u Gračanici još uvijek nema zaraženih korona virusom. 777 osoba se trenutno nalazi u kućnoj samoizolaciji dok je period izolacije istekao za 144 osobe – podaci su Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gračanica.

Gračanički privrednici su do danas prikupili oko 86 000 KM sredstava za pomoć u prevazilažnju aktuelne situacije a sredstva su već iskorištena.

Danas od 18 sati počinje dezinfekcija ulica koju će vršiti Veterinarska stanica Gračanica.

U prilogu se nalaze zaključci sa današnje sjednice.

GRAČANICA INFO

Policijski službenici u Gračanici, u protekla 24 sata imali su ukupno 144 posjete osobama u kućnoj izolaciji i sve osobe su poštovale naredbe i pridržavaju se uputa. Osim toga, u kontroli ugostiteljskih objekata na području Gračanice, kontrolisana su 32 objekta i svi objekti su u skladu sa naredbama, jedna osoba se vratila u inostranstvo jučer, a vrijeme u kućnoj izolaciji jučer je isteklo za 23 osobe. U vrijeme policijskog sata  sinoć nakon 18 sati, kontrolisano je ukupno 34 osobe, od toga samo jednoj osobi je izdat prekršajni nalog.

TK

Negativni su rezultati 25 osoba testiranih u četvrtak na koronavirus u UKC-u Tuzla. U kućnoj izolaciji je 5.037 osoba sa područja kantona, ali su ovi podaci podložni promjenama. Do sada je u Zavodu za mikrobiologiju ovog kliničkog centra urađeno 146 testova na koronavirus i svi rezultati, kada su u pitanju testirane osobe sa podrucja TK su negativni.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button