Vijesti

OMLADINSKA BANKA-Potpisani novi ugovori društveno korisnih projekata

Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske uprave Gračanica upriličena ceremonija potpisivanja ugovora u organizaciji Omladinske banke Gračanica te fondacije Mozaik.

Novi projekti su: Organizacija trail utrke, Mladi za mlade, Vježbajmo u prirodi, Bio eko i još neko, Za naš grad, Gračaničko izletište te Dramski studio.

Također Omladinska banka daje podršku i jednom mikrobiznisu pod nazivom Fizioterapeutska ordinacija.

Za prvi ovogodišnji poziv Omladinske banke pristiglo je sedam društveno korisnih projekata te jedan mikrobiznis.

„Od nove godine pa do danas smo uspjeli realizovati jedan projekat, te smo uspješno registrovali jedan novi mikrobiznis, tako da će i ovi današnji projekti i mikrobiznis upotpuniti značajno perspektivu mladih ljudi u Gračanici te ćemo imati još aktivnije mlade koji žele unaprijediti svoju lokalnu zajednicu“- rekao je Kerim Grbić, koordinator Omladinske banke Gračanica.

Sanja Kojić, menadžerica programa Omladinske banke, kazala da je zadovoljna odazivom u Omladinskoj banci Gračanica, zbog toga što mladi prepoznaju šta sve mogu uraditi da doprinesu unaprijeđenju svoga grada.

EON

„Sa ovim sredstvima ću još da unaprijedim i registriram ordinaciju“- rekao je Eldin Šišić, koji je se na ovaj poziv prijavio sa mikrobiznisom „Fizioterapeutska ordinacija“.

Jedan od projekata jeste i „Dramski studio“ koji je prema riječima Amine Kozarić, jedne od koordinatorica projekta, vrlo važan jer bi se na taj način unaprijedio dramski odgoj koji je vrlo važan za mlade ljude.

Više o ovome poslušajte u današnjem izdanju emisije „Info-5“.

FOTOGALERIJA

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button