VijestiVijesti

Počela obuka za poduzetnike iz Gračanice

U Multimedijalnoj sali jučer je započela prva faza projekta ”IMPAKT – inkubator poslovnih ideja”, a riječ je o poduzetničkoj obuci u trajanju od šest dana.

Ovo je druga poduzetnička obuka ove godine koja se sprovodi u Gračanici u okviru Javnog poziva Impakta a u kojoj učestvuju svi koji su aplicirali na isti. Prva obuka odnosila se na mlade poduzetnike do 35 godina, dok druga obuka koja se trenutno održava nema dobnog ograničenja.

Najbolje ocijenjene poslovne ideje dobit će bespovratna sredstva u iznosu od po pet hiljada KM.

Današnju obuku održala je ekspertica za razvoj poduzetništva pri Fondaciji IMPAKT, Mirela Omerović.

Napominjemo, IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program podrške kako osnivanju novih tako i podršci postojećim biznisima koji su registrovani u posljednjih godinu dana na području Tuzlanskog kantona.

Program obuhvata poduzetničku obuku, te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za najbolje ocjenjene poslovne ideje na području Gračanice, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima.

EON

Na osnovu Ugovora o saradnji sa Investicijskom fondacijom Impakt za provođenje sveobuhvatnog programa podrške poduzetništvu IMPAKT inkubatora poslovnih ideja, Grad Gračanica je za ove namjene izdvojio vlastita sredstva.

 

Slični postovi

Back to top button