Događaji

Počela vakcinacija trećom dozom u Prihvatnom centru Duje

U Prihvatnom centaru  “Duje” smješteno je oko 436 korisnika sa područja cjele BiH. Oni su uglavnom vakcinisani prvom i drugom dozom protiv korona virusa, a u skladu sa prioritetima i preporukama.

-Oko 230 korisnika planirano je za treću dozu,zato što je protek vremena od 6 mjeseci nakon druge vakcinacije, i oni su stekli uslove po preporuci struke, da se mogu vakcinisati  – kazao je Sefir Halilović, pomoćnik direktora Prihvatnog centra Duje.

Od početka pojave pandemije korona virusa, pa do danas kažu da su imali ukupno 19 osoba koje su bile u izolaciji.

Sa 22. decembrom prošle godine završena je zadnja izolacija, sve to je rađeno u suradnji sa Centrima za socijalni rad, koji su smjestili korisnike kod nas , i gdje smo u dogovoru s njima uradili imunizaciju, ukopno 402 korisnika i uposlenika su vakcinisani prvom i drugom dozom – navodi Sefir Halilović, pomoćnik direktora Prihvatnog centra Duje.

 U  sledećoj sedmici planirano je i vakcinisanje prvom dozom novih korisnika i uposlenika kazali su iz Prihvatnog centra Duje, a proces vakcinacije realizuje se u saradnji sa Zavodom  za javno zdravstvo TK i higijensko – epidemiološkom  službom Doma zdravlja u Doboj Istoku.

 

 

EON

Slični postovi

Back to top button