Događaji

Policija traga za nestalom Hurijom Hadžić iz Piskavice

Već 4 dana traje potraga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica.

“Posljednji put je viđena kod Ribničkog mosta u Konjicu prethodnog dana, tako su javili na jednoj društvenoj grupi na facebooku” – kazala je Fahrija, Hurijina majka za Radio Gračanicu.

Prema Fahrijinim riječima, Hurija je prošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza. U Petak je javila da se vraća iz Sarajeva, ali umjesto u Gračanicu, zaputila se u Konjic iz nepoznatih razloga.

Fahriju su u noći sa subote na nedjelju, u 1:30 poslije ponoći kontaktirali iz Policijske stanice sa informacijom da se kćerka nalazi u Policijskoj stanici Konjic, međutim kada je Fahrija sa članovima porodice stigla u Konjić, Hurija se udaljila iz stanice, ostavivši automobil, ključeve i dokumente.

“Sada čekamo da se vrate kamere iz aščinice, koje pokrivaju Ribnički most u Konjicu, gdje su je posljednji put jučer u jutro oko 10 sati navodno vidjele djevojke iz Konjica kako čeka autobus za Jablanicu” – kazala je majka nestale djevojke.

Hurija je visoka žena, ima plavu kosu do ramena, posljednji put je bila obučena u crne helanke, crne čizme, i plavu jaknu. Posljendji put kada je viđena imala je crni ceker u rukama.

Nestala Hurija je imala jedan jako stresan period života što je uticalo na njeno psihičko zdravlje. Porodica se nada da će se Hurija vratiti živa i zdrava svojoj kući, svom dvanaestogodišnjem sinu.

U potragu je uključena i policija iz Jablanice.

Edit:

Posljednje informacije koje su stigle do članova porodice jesu da je Hurija stigla u Mostar. Ove informacije dala je djevojka koja je s njom navodno sjedila u autobusu. Sa sobom je imala knjigu o arheologiji, a saputnici je pričala da istražuje stećak koji se nalazi u Mostaru.

Svi koji imaju neke informacije neka jave u najbližu Policijsku stanicu na broj 122, ili neka kontaktiraju porodicu na broj 061 843 980.

Slični postovi

Back to top button