VijestiVijesti

Ponedjeljak je rezervisan za kviz znanja u SBK Billy

Preko 50 učesnika u SBK Billy

Sportski bilijar klub „Billy“ već peti put organizuje Kahoot- kviz znanja. Prilika je to za sve ljubitelja kviza, da pokažu i dokažu svoje znanje iz kulture, umjetnosti, nauke, sporta i drugih oblasti.

Na sinoć (12.02) održanom kvizu učešće je uzela 21 ekipa, sa tri do pet članova po grupi.

Prvo mjesto, nakon ukupno tri kruga provjere znanja, zauzela je ekipa „Splavovi“  koji  su svoju novčanu nagradu dodijelili u humanitarne svrhe.

 

Kako funkcioniše Kahoot?

EON

Ukoliko želite da učestvujete u kvizu potrebno je da instalirate aplikaciju Kahoot na svoj mobilni uređaj, odaberete naziv ekipe te pripremite moždane vijuge.

Pitanja se prikazuju na velikom zaslonu (TV ekran), a nakon 5 sekundi vidljivi su i ponuđeni odgovori. Svaki je odgovor označen simbolom druge boje i oblika. Učesnici na svojim mobilnim uređajima označuju odgovor za koji smatraju da je tačan. Za korektan proces realizacije kviza brine se voditelj koji upravlja aplikacijom te čita svako pitanje.

Kada svi igrači ponude odgovore ili kada istekne vrijeme, na velikom zaslonu prikaže se tačan odgovor. Uz njega, povratna informacija uključuje i broj tačnih odgovora, rang listu igrača te ukupan broj bodova svakog igrača ili tima, dok je na zaslonima uređaja pojedinih učesnika vidljivo je li odgovor koji su ponudili tačan ili pogrešan, kao i broj osvojenih bodova, plasman te rang lista prvih 5 grupa.

Svaki ponedjeljak u Bilijar klubu Billy

Već idući ponedjeljak (19. 02) rezervisan je za novi Kahoot, a vaše prijave možete izvršiti na sljedeći broj telefona 061 315 868- Muris.

 

Slični postovi

Back to top button