Događaji

Postavljeni plastenici za korisnike projekta „Oporavak od poplava“

U petak je izvršeno postavljanje dva plastenika koji su dodijeljeni u okviru projekta „Oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje“ koji finansira Evropska unija u saradnji sa entitetskim vladama i partnerskim općinama.
Program za oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje predstavlja nastavak napora Evropske unije na ublažavanju posljedica katastrofalnih poplava iz 2014. godine, započet je u septembru 2017. godine i ima za cilj da stambeno zbrine i ekonomski osnaži najugroženije porodice čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima.
Potpisivanjem Ugovora sa korisnicima Đogić Muneverom, Muslimović Amelom i Nukić Nerminom su dodijeljena dva plastenika i jedna motokosačica uz potrebnu edukaciju i stručan nadzor.
Kroz program Oporavak od poplava-stambeno zbrinjavanje u Gračanici je izgrađeno 16 novih stambenih jedinica i urađeno 6 sanacija.
Program implementira UNDP u BiH zajedno sa Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International (HWI), Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i partnerskim općinama i gradovima. Finansijer projekta je Evropska unija a sufinansijeri projekta su entitetske vlade i partnerske općine/gradovi, a ukupna vrijednost projekta je 15 miliona EUR. Vrijednost projekata implementiranih na području grada Gračanica je blizu 900.000 KM.

Slični postovi

Back to top button