Događaji

Potpisani ugovori za još dva omladinska projekta koje finansira Omladinska banka

Projekat podržao Grad Gračanica

 

Koordinatori Programa omladinske banke i gradonačelnik Grada Gračanica Nusret Helić, potpisali su danas sa predstavnicima neformalnih grupa mladih ugovore za realizaciju 2 projekta na području Gračanice.

Sa ova dva projekta Omladinska banka Gračanica je utrošila sva predviđena sredstva za projekte neformalnih grupa u iznosu 9 500 KM, tvrdi Sanja Kojić u ime fondacije Mozaik.

U proteklom periodu dosadašnji projekti za koje su potpisani ugovori djelimično su realizirani a za neke se čeka povoljan trenutak kazao je Kerim Grbić – koordinator Omladinske banke Gračanica.

Grad Gračanica redovno podržava projekte mladih. ” Što je najvažnije to su projekti na koje su aplicirali mladi ljudi i dva projekta , jedan je zdravo odrastanje projekat kojim se završava igralište na Lipi da bi djeca zdravije odrastala. Drugi projekat također “Sportom do zdravlja” gdje mladi  spotristi svoje iskustvo žele prenijeti na najmlađe generacije. Mislim da su i dosadašnji projekti pokazali da se mladost Gračanice budi i da je sve više projekata mladih i logično da će lokalna zajednica podržati takve projekte.” – kazao je gradonačelnik Nusret Helić.

Na projektu „Mjesto sigurnog odrastanja“  radila je neformalna grupa mladih u sastavu Amina Kozarić, Elma Čajić i Amar Mujkić, a riječ je o postavljanju ograde na igralištu Drijenča.

EON

Projekat „Sportom do zdravlja“ realizirat će Muhamed Gazibegović, Amar Buljubašić te Muhamed Đogić a cilj projekta je promovisanje sporta među školarcima.

Omladinska banka Gračanica će i u narednim godinama raspisivati pozive za društveno korisne projekte i mikrobiznise za mlade iz  Gračanice, te na ovaj način omogućiti mladima da korak po korak grade bolje okruženje za svoje sugrađane.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button