Nekategorisano

Projekat Eko Izazov: Učinimo svoju zemlju još ljepšom

Projekt Eko izazov „Učinimo svoju zemlju još ljepšom“ pokrenut je povodom obilježavanja 25. godišnjice mira u Bosni i Hercegovini, a njegov cilj je da angažuje 25 000 volontera iz cijele zemlje koji će se aktivno uključiti u rješavanje ekoloških problema, zaštite okoliša i pronalaženja rješenja za uređenje okoliša i brigu o javnim površinama, smanjenje otpada, recikliranje, upravljanje otpadom kroz provođenje specifičnih volonterskih akcija u njihovim lokalnim zajednicama.

Da biste bili dio Eko izazova i osvojili vrijedne nagrade potrebno je da odaberite zapuštenu javnu površinu, dvorište, proplanak, obalu rijeke, površine 300- 500m2. Budite sigurni da nema mina!

Uredite, uljepšajte, učinite korisnom za vas i vaše sugrađane, održavajte narednih godinu dana i redovno nas obavještavajte o provedenim aktivnostima postavljanjem informacija o broju volontera i slikama aktivnosti na Facebook grupu Izazov: Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena. Prijavite se slanjem fotografija trenutnog stanja, odabrane lokacije, na e-Mail: izazov387@gmail.com.

Možete se prijaviti u tri kategodije i to kao:

  1. Škola/ Vrtić;
  2. Nevladina organizacija / Kompanija;
  3. Individualac/Porodica.

Za najinovativnije i najuspješnije ideje biće dodjeljene nagrade za svaku od kategorija:

Prvo mjesto: 1 000 USD;

Drugo mjesto: 500 USD;

Treće mjesto: 300 USD.

I plus 5 specijalnih nagrada za one koji se svojim djelovanjem budu posebno istakli u donošenju dugoročnog rješenja ekološkog problema, inovativnosti, kreativnosti, multietničkoj saradnji i uticali na bolja zakonska rješenja.

Vaš doprinos će biti zabilježen i na kraju godine će svi koji budu radili ekološki inovativne, kreativne i značajne aktivnosti za ekologiju će dobiti zahvalnicu za učešće u Eko Izazovu.

Vaše prijave možete slati već od 27.01.2020.g., izvještaje šaljite nakon svake odrađene aktivnosti, a datum za poslati zadnji izvještaj je 11. Oktobra 2020. godine.

Nagrade najuspješnima će biti dodjeljene na kraju novembra, povodom 25.godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Prijave, kao i sva dodatna pitanja možeti slati na izazov387@gmail.com

Slični postovi

Back to top button