VijestiVijesti

Pucnjava u školi u Lukavcu, jedna osoba u teškom stanju

Jedan uposlenik u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” teško je povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila jutros. Kako saznajemo iz MUP-a TK pucnjavu je počinio maloljetni učenik, kojeg je policija stavila pod kontrolu.

Naime, jutros oko devet sati u Osnovnoj školi Lukavac Grad  dogodila se pucnjava u kojoj je prema prvim informacijama teško povrijeđen jedan uposlenik.

Kako nam je zvanično potvrđeno iz UKC-a Tuzla, pacijent inicijala O.N. hospitaliziran je zbog ustrelne povrede vrata. Trenutno je u toku operativni zahvat.

“Pacijent incijala O.N. hospitaliziran u UKC Tuzla zbog ustrelne povrede vrata. Pacijent je intubiran, trenutno je u toku operativni zahvat” – potvrdila nam je Ersija Aščerić, glasnogovornica UKC Tuzla.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić oglasio se na svom zvaničnom facebook profilu te je potvrdio da u pucnjavi ima povrijeđenih, među njima nema djece. Također potvrdio je da je počinilac maloljetnik.

EON

Oružje kojim je počinjen napad je pronađeno.

Policijski službenici PU Lukavac su na terenu gdje obavljaju uviđaj. Iz policije još uvijek nisu iznosili detalje slučaja, navodeći da se operativne informacije prikupljaju sa terena.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button