Događaji

PVJ Gračanica – GRAĐANI OPREZ!!!

Gračanički vatrogasci apeluju još jednom na građane da budu oprezni prilikom paljenja vatre na otvorenom. Prije dva dana su imali čak 4 intervencije na gašenju požara u njivama i šumama. Posebno je bio opasan požar u Džakulama gdje su i mještani pomagali. U sva četiri slučaja se radilo o paljenju živice, korova,lišća. Jedan vatrogasac je i hospitaliziran.

I samo dan nakon ovih požara i upozorenja jučer nažalost i nesretan slučaj u Malešićima gdje je jedno lice zatečeno u požaru bez znakova života.

U tom smislu prenosimo još jedan apel sa FB stranice PVJ Gračanica:

 • Dragi sugradjani.
  Upozoravali smo i dalje pokusavamo doprijeti do vas.
  Mi cemo gasiti pozare to je nas posao, ali cuvajte se, cuvajte imovinu. Zadnjih par dana imamo idealne uslove za pozar, vremenski uslovi(hladne noci, topli dani, pritisak, vlaznost, suha trava, lisce…) mi imamo problema da se izborimo s vatrom uz svu opremu i iskustvo, cak ni mi ne pamtimo kad je se pozar na otvorenom ovako nepredvidivo odvijao.
  Zato vas molimo kazite svojim djedovima, nenama, ocevima, majkama, pokusajte uticati na njih, sprijecite ih da to rade. Dosta nam je problema oko virusa jos i ove stvari.
  Nemojte paliti na svoju ruku, vatra se ne smije podcijeniti. Ako cete nesto paliti najavite nama, gdje i sta palite, jel vjetrovito, pripremite teren prije paljevine.
  Nadamo se da ce razum nadvladati. Nemojte da gubimo zdravlje, imovinu ili cak zivote zbog zivice, korova, lisca🙏🙏🙏
  Danas i juce smo imali taj slucaj. Rahmet mu dusi, porodici saucesce.
  Kolektiv PVJ Gracanica

https://www.facebook.com/profesionalnavatrogasnajedinica.gracanica/?__tn__=kCH-R&eid=ARDmuggvAO-_VmrrbvF0BVx4qCijejR9c_v31ofcYNm56IMe4JF4aqWNEFURrRfz95bzxHvmy_JYSmoe&hc_ref=ARRNF6Q_M7APXgTNTTK374XpDf_G8V-o4yX7mD3wl4FWi789AprBRjNlFwZwneo48XE&fref=nf

 

Slični postovi

Back to top button