Događaji

Razni ljekarski pregledi, intervencije i donacije proteklog vikenda u EMMAUS-ovoj ambulanti u Potočarima

MFS-EMMAUS-ova ambulanta u Potočarima , u subotu je bila prava mala klinika, prepuna medicinskog osoblja velikog srca i iskrenih namjera kao i pacijenata svih uzrasta.

Naime, protekle subote različiti profili ljekara volonterski su se odazvali  kako bi izašli u susret ljudima Podrinja i zajedno sa MFS EMMAUS-om gradili humanitarni duh.
Tim ljekara Opće bolnice “Dr. Mustafa Beganović” iz Gračanice obavio je niz internističkih pregleda na čelu sa doktorom Jusufom Hodžićem kao i značajan broj ginekoloških pregleda od strane specijaliste ginekologije i akušerstva dr. Mirele Sulejmanović. Obavljani su ultrazvučni pregledi i papa testovi a u svemu su im pomogle diplomirane mediscinske sestre Fahreta Beganović i Nermina Sejdinović.

Članove Asocijacije “Proaktiva” na čelu sa dr. Feridom Konjićem uradili su plemenitu stvar. Tačnije, oni su izvršili sunećenje desetine mališana sa područja općina Srebrenica, Bratunac i Milići. Intervencije su uz doktora Konjića radili dr. Nusret Ramić-hirurg, uz asistenciju medicinskih tehničara Seada Mehmedovića i Nesiba Hidanovića.

Ispred sektora karitativnih djelatnosti Proaktive, Haskić Hamid uručio je i 100 knjiga/lektira za korisnike/djecu Internatskog smještaja u vrijednosti 1.200 KM kao podršku u lakšem savladavanju gradiva.

“Proaktiva je udruženje gradjanja koje promoviše pozitivne vrijednosti i pomoć  narodu u ekonomskom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima pomoći. Bićemo pomagači Emmausa kroz volonterski rad ljekarskim pregledima. Preko sektora za karitativne aktivnosti danas smo uručili 100 knjiga kao pomoć što boljoj edukaciji naših učenika. Dalje aktivnosti biće usmjerene prema potrebama na terenu. Cilj je da se što bolje obrazuju učenici povratnici. ” -kazao je predsjednik Proaktive dr. Ferid Konjić.

This slideshow requires JavaScript.

 

EON

Slični postovi

Back to top button