Događaji

Servisne informacije

Kod dvije osobe u Gračanici pronađena droga

Jučer su policijski službenici PU/PS Gračanica u Gračanici izvršili pretres dvije osobe bez naredbe Suda te su kod istih pronašli manju količinu bijele praškaste materije koja svojm izgledom asocira na opojnu drogu “speed” i tri manja pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”. O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, dok je pronađena materija privremeno oduzeta. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PU Gračanica, a nakon izvršenih vještačenja nadležnom Tužilaštvu TK-a dostavit će se adekvatan izvještaj.

Prethodne večeri službenicima Policijske stanice Gračanica prijavljeno je jedno nasilje u porodici. Počinjena je teška krađa u Donjoj Orahovici – iz samoposluge je otuđen veća količina duhanskih proizvoda.

Tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije TK izdali su 15 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbi donesenih s ciljem sprječavanja širenja korona virusa. Nalozi su izdati osobama koje su tokom zarbane kretanja u periodu od 20:00 do 05:00 sati zatečeni van svojih domova bez potvrde poslodavca da u tom periodu trebaju biti na ulici ili na putu ka radnom mjestu, te zbog toga što su se kretali napolju bez nošenja maske, koja je obavezna oprema pri izlasku iz svojih domova. U vrijeme policijskog sata 4 osobe su prekršile mjere u Gračanici.

Slični postovi

Back to top button