Kultura

Šifra Beograd-Osman Puškar

Bosanska medijska grupa Tuzla i Udruženje antifašista i boraca NOR-a Gračanica organizovali su promocoju nove knjie Osmana Puškara. O romanu Šiefra Beograd pored autora su govorili Zlatko Dukić, Mehmed Pargan i Vehid Jahić.

Osman Puškar oficir armije BiH, komadant velikih bitaka odbrane i oslobadjanja BiH do sada je napisao više knjiga. Sa svojom najnovijom knjigom Šifra Beograd zakoračio je odvažno i u svijet pisanja romana.
Na promociji u Gračanici o novoj knizi Osmana Puškara promotori Zlatko Dukić i Vehid Jahić su kazali se autor odvažio pisati o nečemu od čega mnogi bježe. Odvažio i uspio.

Izdavač knjige Megmed Pargan je kazao da je ovo jedna izuzetno važna knjiga napisana o ratu na ovim prostorima.

Autor Osam Puškar se zahvalio Jusufu Ljevšiću, glumcu amateru, koji je na maestralan način predstavio jednog od likova iz knjige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roman “Šifra Beograd” prvi put u našoj književnosti otvara dugo skrivane tajne djelovanja tajnih službi na razbijanju Jugoslavije i na pripremi agresije. Kroz sudbine kvalitetno karakteriziranih likova, Puškar oslikava jedno vrijeme, politički sistem i njegovu drugu, nepoznatu stranu.

Slični postovi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button