Događaji

SIPA – Privođenja i hapšenja u Gračanici

Nakon što su jučer pripadnici MUP-a TK vršili pretrese i hapšenja na području Gračanice, Lukavca i Kalesije zbog trgovine ljudima i organizovanog dječijeg prosjačenja, danas nove akcije i nova hapšenja u režiji Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPE.

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici SIPA-e od jutros od šest sati su na terenu i vrše pretrese na šest lokacija u Tuzli, Živinicama i Gračanici, potvrđeno je za medije.

“Akcija je u toku, a pilicijski službenici vrše pretrese zbog osnova sumnje da su osumnjičena lica vršila udruživanje radi činjena krivičnih djela i zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja”, kazao je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o predsjedniku Socijaldemokrata BiH Enveru Bijediću, bivšem i sadašnjem direktoru Rudnika soli Tuzla, članovi Upravnog odbora rudnika, te osobe iz kompanije “Mining and Drilling” iz Gračanice, otac i sin A.M. i Dž.M.

Prema nezvaničnim informacijama, Bijedić je vršio snažan utjecaj kod rukovodstva Rudnika da baš ova kompanija na tenderu dobije vrijedan ugovor koji je potpisan prije nekoliko dana, 12. februara.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button