Čaršija

“Šporet drva ne vraća” – Humanitarna akcija za Armina Ćurića

Gračanlije za Gračanlije ponovo u akciji

Gračanlije za Gračanlije imaju novu humanitarnu akciju, a javnosti se obraćaju pismom koje prenosimo u cjelosti.

” Molimo naše sugrađanje da podrže akciju čišćenja odžaka sa ciljem da spasimo jedan život i skratimo
svakodnevnu patnju Armina Ćurića iz Gračanice rođenog 1976 godine.
Armin je suprug i otac dvoje djece. Spriječen je da obavlja bilo kakav fizički posao i živi normalan život jer svaki drugi dan mora na dijalizu koja traje po nekoliko sati nakon čega je veoma iscrpljen tj. u lošem stanju.

Zdravstveno stanje mu je svaki dan sve teže i teže. Kako smo već naveli spriječen je da novčano doprinosi svojoj porodici a minimalna pomoć koju prima od države u isnosu 246,96 KM ne može mu biti za potrebne lijekove.

Danas smo potrebni našem sugrađaninu Arminu Ćuriću kako bi opstao u životu. Jedini spas za dalji nastavak njegovog života je transplatacija bubrega koja se izvodi u Francuskoj a košta 40 000 eura. Armin je obavio sve pretrage i da bi ušao u program za transplataciju potrebno je prvo uplatiti navedeni iznos. U peridu od 2015 godine do danas Armin je uspio sakupiti oko 40 000 KM i dalje ne može sam.

Znamo da živimo u teškom vremenu gdje bez međusobne i uzajamne pomoći teško da možemo obezbjediti velike količine novca potrebne za hitne medicinske operacije.
Molimo vas u ime Armina i u ime njegove porodice da pokušamo zajedničkim snagama da prikupimo što više novca kako bi pomogli čovijeku , ocu, suprugu i našem komšiji da pobjedi ovu bolest koja sve češće prisutna među nama.”

Kontakt osobe:

Armin Zec
Jusuf Ljevšić
Alma Mulavdić

Slični postovi

Back to top button