ČaršijaSport

Stara garda za evropsku Gračanicu

Članovi navijačke skupine Rukometnog kluba Gračanica, Stara garda, sinoć su nakon utakmice protiv Drine ugostili predstavnike rukometnog kluba kojima su uručili priznanja i darove.

Kako su kazali iz Stare garde na ovaj potez su se odlučili kako bi jasno dali podršku klubu ali i kako bi se zahvalili aktuelnoj garnituri ljudi koji su vodeći klub u posljednjih nekoliko sezona ostvarili fantastične rezultate a kruna svega je bila evropska utakmicaChallenge kupa u Gračanici nakon 16 godina  čekanja.

Druženje je počelo podjelom članskih kartica a prvu je iz ruku predsjednika Stare garde Mirze Purača dobio najstariji član grupe, poznato ime sa gračaničke sportske scene, dr. Muhidin Halilović.

Purač je priznanje uručio i aktuelnom predsjedniku RKG, Nedimu Musiću. Još jedan član Stare garde, Husein Devedžić, priznanje je uručio treneru Damiru Doborcu, Mursel Šerifović je nagradio Mirsada Gopu a dr. Halilović je kao najstariji član nagradio mladog i perspektivnog Omera Mehmedovića.

Priznanje je za nesebičnu podršku u radu Stare garde dobio i Reuf Begić.

Predsjednik skupštine SG Nihad Gazibegović nije zaboravio u svom obraćanju da se sjeti i rahmetli Seada Durakovića, Seje Plovka, dugogodišnjeg spikera RK Gračanica, koji je u jednom trenutku bio simbol kluba i vremena.

Prelijepo druženje je nastavljeno dugo u noć i jako je lijepo bilo vidjeti da se bivši asovi, navijači, ljubitelji sporta ovako odnose prema ekipi koja u posljednje vrijeme ostvaruje fanastične, da ne kažemo, nadprosječne rezultate.

Galeriju fotografija pogledajte na FB stranici Radio Gračanica.

 

Slični postovi

Back to top button