Događaji

Stipendije za srednjoškolce

Na osnovu člana 10. Statutarne odluke o organizaciji Grada Gračanica u skladu sa Zakonom o Gradu Gračanica, Odluke o broju i visini stipendija za učenike srednjih škola i studenata  i Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka dodjele stipendija učenicima srednjih škola i studentima, Gradonačelnik   r a s p i s u j e

 

K O N K U R S  za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2020./2021. godinu

 

Raspisuje se konkurs za dodjelu 44 stipendije u školskoj 2020. / 2021. godini, za redovne učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Gračanica najmanje šest mjeseci prije raspisivanja konkursa za stipendije i nemaju stipendiju od drugog davaoca i to :

  1. Učenicima generacije 12 stipendija
  2. Učenicima iz kategorije  boračke populacije 13 stipendija

– Demobilisanim borcima 8 stipendija (učenicima I razreda  4 stipendije, i učenicima II, III i IV razreda 4 stipendije).

– Ratnim vojnim invalidima 5 stipendija (učenicima I razreda 2 stipendije, i učenicima II, III i IV razreda 3 stipendije).

  1. Nadarenim učenicima 6 stipendija   ( učenicima I razreda 2 stipendije, a učenicima II, III i IV razreda 4 stipendije).
  1. Učenicima u deficitarnim zanimanjima 5 stipendija  (učenicima I razreda 2 stipendije, a učenicima II, III i IV razreda 3 stipendije).
  1. Učenicima iz porodica slabijeg imovnog stanja 8 stipendija  (učenicima I razreda 3 stipendije, a učenicima II, III i IV razreda 5 stipendija).

 

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2020 2021

Zahtjev za dodjelu stipendije ucenicima 02

Izjava o ne primanju stipendije od drugog davaoca u tekucoj godini – roditelj

IZJAVA – KUCNA LISTA

Izjava o nezaposlenosti

Slični postovi

Back to top button