VijestiVijesti

Svečano obilježen 7. august- Dan pobjede na Visu

Na Spomen-obilježju na Visu kratkim časom historije, polaganjem cvijeća i kulturno-vjerskim programom obilježen je 7. august- Dan pobjede na Visu. Prije toga delegacije su cvijeće položile na Centralno spomen obilježje Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. u Gračanici te na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima MZ Babići u Babićima. 

Na centralnoj manifestaciji govorili su gradonačelnik Nusret Helić, zatim, jedan od neposrednih sudionika Bitke na Visu Fikret Okanović Okan, te glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gračanica Smajo ef. Mustafić.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede na Visu predviđen je program obilježavanja koji bi obilovao brojnim kulturnim i sportskim događajima, ali je zbog vremenskih neprilika malonogometni noćni turnir mjesnih zajednica odgođen za srijedu (09.08)  od 18 sati, a turnir u odbojci na pijesku za subotu u 11 sati.

Tokom vikenda održan je Lovački nišan te su najbolja tri nagrađena sa priznanjima a to su: Fahrudin Šakić (1. mjesto), Miralem Hasanović (2. mjesto) i Hasan Sarajlić (3. mjesto).

EON

Dženana Huseinagić, sopranistica, u kulturno-umjetničkom dijelu programa intrerpretirala je dvije pjesme pod nazivom Zemljo moja i S one strane Plive.

 

Slični postovi

Back to top button