VijestiVijesti

U Lukavici obilježen Dan šehida i poginulih boraca

Predsjedavajući Gradskog vijeća Gračanica, Mirzet Topčagić, prisustvovao je jučer obilježavanju Dana šehida u MZ Lukavica.

Obilježavanje ovog značajnog datuma u okviru manifestacije „Dani odbrane Lukavice“ započelo je kulturnim programom u organizaciji hora KUD-a Lukavica, prigodnim obraćanjima i polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju u Lukavici.

Obilježavanju su pored članova porodica šehida i poginulih boraca, predstavnika VMZ Lukavica prisustvovali i predstavnici boračkih organizacija, nevladinih udruženja i dr.

„Poznato nam je koliko je Lukavica dala u odbrani naše domovine, koliko je dala zlatnih ljiljana i najhrabrijih sinova. Zato nam je dužnost da redovno obilazimo naša spomen-obilježja, da našoj djeci prenosimo dešavanja iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata i da ih nikada ne zaboravimo“, rekao je između ostalog, Predsjedavajući Gradskog vijeća Mirzet Topčagić koji se u ime Gradonačelnika obratio prisutnim.

Mjesni imami su proučili Ašare i Dovu za šehide, a nakon prigodnog programa, upriličen je zajednički ručak za sve prisutne u prostorijama Udruženja žena „Plodovi zemlje“ Lukavica.

EON

Slični postovi

Back to top button