VijestiVijesti

Podržano 9 projekata po programu Impakt inkubatora poslovnih ideja u Gračanici

Impakt inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program poslovnih ideja odnosno podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se od poduzetničkih obuka, pripreme i realizacije prezentacije poslovnih ideja, dodjele bezpovratne finansijske podrške i stručnu mentorsku pomoć.

 

Na javni poziv za učešće u programu Impakt inkubator poslovnih ideja Grada Gračanica koji je trajao od 22.03.-12.04.2024.godine, na adresu Grada Gračanica i online putem, pristigla je 21 prijava. Nakon pregledanih prijavnih obrazaca na obuku je pozvano 20 kandidata. Obuka se odvijala u Gradu Gračanica i uspješno ju je savladalo 12 polaznika.

Finalnoj prezentaciji poslovnih ideja, pred komisijom u sastavu, Senajid Đozić izvršni direktor investicijske fondacije Impakt, Mirsad Helić predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica i Erhad Brkić savjetnik za mlade, nevladine organizacije, kulturu i turizam Grada Gračanica, pristupilo je 9 kandidata.

U programu Impakt inkubatora poslovnih ideja trebalo je biti podržano 5 poslovnih ideja, ali nakon konsultacija sa gradonačelnikom Nusretom Helićem, podržano je svih 9, a to su:

Ajiša Durmić – Drvene igračke Rainbow

EON

Almir Kulić – Kulmen d.o.o

Amir Spahić – Građevinski obrt Spaha

Eldin Bećirović – Zidne čarolije interijera

Elma Čajić – TAKT – Zvuk u boji

Mirela Subašić – By Mirela sewing room

Muhamed Gazibegović – Impression Eyewear

Nadija Zahirović Hamidović – Dnevni centar za djecu “Mali princ”

Sabina Softić – Wedding studio “Moje vjenčanje”

Slični postovi

Back to top button