VijestiVijesti

U novoj školskoj godini svi osnovci u TK će dobiti besplatne udžbenike

Tri miliona i 800 hiljada KM  izdvojeno je iz Budžeta TK za nabavku udžbenika  za sve učenike osnovnih škola od prvog do devetog razreda. Distribucija udžbenika u osnovne škole TK već je krenula kako bi sve bilo spremno za septembar kada počinje nova školska godina.

„Mi smo svojevremeno kazali da investicije u obrazovanje doživljavamo kao nešto što je nužno i potrebno ovom društvu te smo shodno tome realizirali ovu mjeru. Distribucija ide dobor te se očekuje da će do prvog  septembra udžbenici biti u osnovnim školama, a učenici početi aktivno da rade od prvog dana“ rekao je Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke TK

Prema riječima premijera TK Irfana Halilagića, ovo će biti prilika da se olakša obrazovni proces kako za učenike ali prije svega roditelje. Pored udžbenika, značajna sredstva u narednom periodu biti će  izdvojena  i za kapitalne investicije.

„Veliki broj školskih objekata na području TK bit će predmet raznih rekonstrukcija i investicija i to opredjeljenj ove vlade, da u obrazovanje, u taj veoma važan segment društva uloži značajna sredstva“ naglasio je Irfan Halilagić, premijer TK

Za poboljšanje uslova u obrazovanju Vlada TK, izdvojila je ove godine oko 4,5 miliona KM, uključujući i sredstva za izradu dokumentacije potrebne za projekat izgradnje Kampusa.

 

EON

(rtvslon.ba)

Slični postovi

Back to top button