Događaji

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu nema novih zaraženih osoba

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata od testiranih 85 osoba, ni jedna nije bila pozitivna na korona virus. Četiri osobe koje pripadaju klasteru nekadašnjeg centra za srce, odnosno Medical Institut Bayer su se oporavile. Od 82 pozitivna slučaja, 78 je aktivnih.

“Na današnji dan u uslovima kućne izolacije imamo 2198 osoba, od početka testiranja pa do danas imamo 1374 tesiranja gdje je broj novotestiranih u prethodna 24 sata 85 i od tih 85 testiranih uzoraka, izuzetno mi je drago da kažem da imamo nula pozitivnih uzoraka, dakle nijeno za danas.”, istakla je Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK.

U UKC-u Tuzla hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na COVID – 19, dvije osobe su premještene u drugi kanton zbog nastavka liječenja, a do sad je zabilježen jedan smrtni ishod. Sada su se stekli uslovi, obzirom da su četiri pacijenta oporavljena, da se govori o broju oboljelih i izliječenih. Trenutno je u Tuzlanskom kantonu 78 osoba pozitivno na COVID – 19, od čega su 53 osobe u kućnoj izolaciji.

Kada je u pitanju Gračanica 422 osobe se nalaze u izolaciji a za 928 je istekao taj period.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button