NekategorisanoVijesti

U predmetu “Respiratori” isključivo nadležno Tužilaštvo BiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hadžić nisu samo zadržani u prostorijama SIPA-e kako je to ranije potvrđeno, nego su uhapšeni i imaju status osumnjičenih.Oni će tokom dana biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH koje će odlučiti o daljnjim mjerama.Novalić, Solak i Hodžić osumnjičeni su za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičeni su jučer stigli u prostorije SIPA-e gdje su zdržani nakon višesatnog ispitivanja.

Povodom ovog slučaja iz SIPA-e nisu željeli komentarisati bilo kakve navode o predmetu “Respiratori”. Portparol Luka Miladinović nam je kazao da službenici SIPA-e postupaju po naredbama Tužilaštva BiH koje je na sebe preuzelo i da informiše javnost o ovom predmetu.

Podsjećamo, zbog Novalićevog hapšenja odgođena je sjednica Vlade FBiH koja je danas trebala biti održana u Sarajevu, a problem je bio u tome što Jelka Milićević nije htjela predsjedavati sjednicom na osnovu usmene punomoći koju je Novalić dao preko svoje advokatice Vasvije Vidović.

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku