Događaji

U proljeće 2020. zamjena stolarije u centralnom objektu obdaništa “Naša djeca” Gračanica.

Centralni objekat Dječijeg obdaništa „Naša djeca“ Gračanica u proljeće bi trebao zasijati novim sjajem, to će omogućiti sredstva koja im je nedavno dodjelilo Ministarstvo obrazovanja i nauke TK.

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK drugu godinu za redom realizuje projekat finansiranja rekonstrukcije i dogradnje predškolskih ustanova. Resorno ministarstvo je za te namjene ove godine izdvojilo preko 150 hiljada KM.

Javnoj ustanovi Dječije obdanište“ Naša djeca“ Gračanica dodijeljeno je 15 000 KM koje će iskoristiti za zamjenu unutrašnje stolarije u centralnom objektu koja nije mijenjana od izgradnje 1975. godine, a u kojem boravi 112 djece raspoređenih u 5 odgojno-obrazovnih grupa.

Ovo je nastavak priče od prošle godine kada je Ministarstvo dodijelilo 13 000 KM za rekonstrukciju objekta na Lukama. Sufinansijer na tom projektu je bio Grad Gračanica sa 5 000 KM. Tim sredstvima je promijenjena unutrašnja i vanjska stolarija, okrečene su prostorije uz pomoć roditelja, te je proširen kapacitet objekta i stvoreni uslovi za stvaranje još jedne mješovite odgojno-obrazovne grupe, čime su smanjene liste čekanja.

Početak radova u centralnom objektu očekuje se u proljeće nakon raspisivanja tendera o čemu će roditelji biti obaviješteni.

Apliciranjem na ove i druge projekte ustanova nastoji da stvori što bolje uslove za rad ali i boravak djece kaze direktorica Sanela Mehmedović.

Fotografija JU Dječije obdanište "Naša djeca" Gračanica.

Roditelji su svoj praktičan doprinos ustanovi dali prilikom dječijeg festivala u organizaciji Grada Gračanica na kojem je obdanište imalo svoj prodajni štand a  tom prilikom sakupljeno je 1000 KM  koje su iskorištene za nabavku novog posuđa za ukusniji obrok  mališana u obdaništu.

 

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku