KulturaVijesti

Upriličena promocija knjige “Život u mojoj mahali 1” autorice Lutvije Čolo

Priče o stanovništvu iz Gornje Miričine

Jučer je u dershani Osman-kapetanove medrese u Gračanici upriličena promocija knjige “Život u mojoj mahali 1” autorice Lutvije Čolo.

Profesorica Čolo, dugi niz godina radeći u Gimnaziji “Dr.Mustafa Kamarić” podučavala je srednjoškolce nauci biologije. Sada kada je u penziji i dalje je aktivna članica društva gdje kroz razne programe upozorava na važnost ekologije, a sada se odlučila na jedan korak kako kaže za svoju dušu, da zbirke priča iz njenog djetinjstva podijeli sa stanovnicima Gračanice i šire.

“Želim da se zahvalim svima koji su učinili da ova knjiga bude dostupna vama, ja sam pod emocijama i mnogo mi ovo znači” kazala je profesorica prisutnima na promociji.

Promotori su bili novinar Fadil Buljubašić te Emina Hatunić, profesorica bosanskog jezika i književnosti u Behram-begovoj medresi u Tuzli, dok je moderatorica bila Kanita baraković, studentica i vokalna solistica.

Promocija je obogaćena čitanjem nekoliko priča iz knjige koje je čitao novinar Kenan Mehić.

Prema riječima promotora Buljubašića ova knjiga je pisana jednostavnim jezikom, koji može razumjeti svaki čitalac.

EON

Knjiga “Život u mojoj mahali 1” govori o životu stanovništva u rodnom selu autorice, Gornja Miričina. Opisani su brojni likovi, događaji, način života, tradicija i običaji kakvu su bili davnih 60-ih i 70-ih.

Slični postovi

Back to top button