Događaji

USAID Diaspora invest – Održana info sesija u Gračanici

Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske uprave Gračanica održana info sesija o novom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru USAID projekta „Diaspora invest“.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore.

Cilj je naravno pomoć za preduzeća ali i otvaranje novih radnih mjesta.  Gradska uprava će kao i obično pomoći onoliko koliko može, posebno mlade biznismene.

USAID implementira ovaj projekat. Iz ove organizacije su se kratko oglasili saopštenjem za javnost:

– “Današnja info sesija je realizirana uz podršku Grada Gračanica, te pokazuje veliki interes investitora iz ove lokalne zajednice za povezivanje sa bh. dijasporom. USAID Diaspora Invest kroz ovaj poziv podržava mala i srednja preduzeća, koja nisu starija od tri godine, a koja imaju određenu vezu sa dijasporom, kroz suvlasnički udio ili dugoročno poslovno partnerstvo. U to su uključene investicije pokrenute na inicijativu dijaspore. Poziv je otvoren do 31. marta, a aplikaciji se može pristupiti online na www.grant.diasporainvest.ba”, kazao je Nedim Jahić, oficir za komunikacije USAID projekta “Diaspora Invest”.

dav

Slični postovi

Back to top button