VijestiVijesti

Uskoro počinju radovi na Teniskom centru u Gračanici

Teniski klub Gračanica 21, podnio je zahtjev prema Gradskoj upravi i vodio aktivnosti na iznalaženju lokacije i najboljeg rješenja za izgradnju infrastrukture potrebne za razvoj teniskog sporta u našem gradu. Na jednom od zasjedanja Gradskog vijeća donesena je odluka o izgradnji TENISKOG CENTRA sa dva terena i pratećim objektima.

Po zahtjevu Grada Gračanica, Služba za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove Grada Gračanica, u predmetu izdavanja urbanističke saglasnosti donijelo je rješenje o urbanističkoj saglasnosti za izgradnju sportskih terena sa pratećim sadržajima.

Izgradnja sportskih terena za tenis sa pratećim sadržajima (objektom za svlačionice, objektom za sanitarni čvor i tribinama) biti će na Seljanuši (na fotografijama možete pogledati lokaciju).

Izgradnja će se vršiti fazno, u prvoj fazi će se izgraditi teniski tereni, a u drugoj prateći objekti.

Sami početak teniske priče u Gračanici traje tačno 40 godina, tačnije od 1984. Tokom tih godina ljubitelji tenisa okupljali su se na teniskim terenima kojih ima na području Gračanice 7, s tim da je šest u privatnom vlasništvu.

EON

Godine 2021. osnovan je Teniski klub Gračanica 21 koji trenutno broji 42 člana. Škola tenisa koja je u funkciji od prošle godine, trenutno okuplja 22 djece.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 120.000 KM, od toga će Grad Gračanica finansirati gradnju sa 50% sredstava, a članovi teniskog kluba trenutno su prikupili oko 10.000 KM.

Teniski klub Gračanica poziva sve zainteresovane subjekte, privrednike, građane, ljubitelje sporta da se uključe u izgradnju ovog centra koji će na neki način biti i izletište, te će kao takav biti dostupan svima za uživanje u prirodi, te za sticanje znanja iz teniske igre.

U kolažnom programu u srijedu (12.06) gost u našem studiju je predsjednik  Teniskog kluba Gračanica 21, Miralem Džaferović, koji će detaljno govoriti o projektu izgradnje teniskog centra, te o tenisu u Gračanici uopćeno.

Teniski klub Gračanica otvorio je i bankovni račun na koji možete izvršiti vaše donacije:

 

 

 

 

 

Teniski turnir u sklopu obilježavanja Dana Grada Gračanica (Fahir Humić-privrednik, Harun Terzić, Gradonačelnik Nusret Helić, Senad Terzić, Miralem Džaferović)

 

Slični postovi

Back to top button