SportVijesti

Uspješan 3×3 FIBA turnir u Gračanici: Doborovci najbolja ekipa

Gračanica je subotu bila centar ulične košarke, popularno nazvano “street basket”. U veoma dobro posjećenom turniru u uličnoj košarci odigrano je 35 utakmica, a finale su odigrali Wirac.Net u21 i Doborovci u kojem je nakon produžetaka bila bolja ekipa Doborovci, rezultatom 15:13. 

3×3 Doborovci

Pored dobrog druženja i ispunjenih tribina, gost na ovom 3×3 FIBA turniru bio je i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić, koji je svojim prisustvom dao ogromnu podršku interesantnom sportskom projektu u Gračanici. Podsjećanja radi, ovo je drugi puta da se turnir ovog formata održava u Gračanici. Prvi je odigran 2018. godine u sportskoj dvorani Luke.

3×3 Wirac.Net u21

Na turniru je ukupno učestvovalo 17 ekipa od koji je čak 10 bilo iz Gračanice. Kao što smo prethodno napisali, Doborovci su zauzeli prvo mjesto, drugo mjesto je bila ekipa Wirac.Net u21, a kompletan tok i rezultate sa svih utakmica možete pogledati klikom na link: 3×3 FIBA tunir Gračanica

U Bosni i Hercegovini proteklih godina u raznim gradovima počeli su intenzivno da “žive” turniri u uličnoj košarci, što je sigurno za radovanje ljubiteljima ove prelijepe igre, ali i svakako pozitivna stvar za Bosnu i Hercegovinu da se pored poznatih futsal turnira, igraju i ostali sportovi kao što je košarka, što vodi ka daljnjem razvijanju svih ostalih sportova kao što su odbojka, tenis, atletika, utrke, brdski biciklizam, itd.

Bila je ovo i lijepa subota za sve stanovnike Gračanice ali i šire, da uz ugodno druženje pogledaju nekoliko lijepih košarkaških poteza.

EON

“Ovo je samo početak našeg rada u polju 3×3 sporta u Gračanici. Mi idemo dalje, moramo nastaviti napredovati svaki dan, veliko hvala ide i našim sponzorima bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće” poručio je Mirnes Mešanović, jedan od organizatora turnira.

Fotografije: Mejra Hajrić

Slični postovi

Back to top button