VijestiVijesti

Večeras promjena vremena: Temperature će pasti, stiže nam snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg.

U Sarajevu oblačno, povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 celzija.

nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera.

U Hercegovini prije podne jugo, u jutarnjim satima sa jakim udarima. U drugom dijelu dana vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 celzija, na jugu zemlje od 9 do 14.

ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom u jutarnjim i u večernjim satima. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 13 celzija.

utorak će u Bosni biti oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U Hercegovini oblačno prije podne, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni.

EON

Slični postovi

Back to top button