Događaji

ViK Gračanica – Prezentacija nove opreme

Nova oprema u gračaničkom Vodovodu, uz ostale aktivnosti, najveća je garancija da će snabdijavanje vodom za  piće biti uredno. U novu najsavremeniju opremu Vodovod i Fond za okoliš Federacije BiH uložili su 150.000 maraka.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Gračanica lider je u smanjenju gubitaka u vodovodnoj mreži  i  kontinuiranom snabdijevanju gradjana vodom za piće. Gračanica ni u vremenu najvećih suša nije imala nikakvih ograničenja u snabdijevanju, a gračanički Vodovod nastavlja sa opremanjem i osavremenjavanjem.
Nakon što je uspostavljen potpuni daljinski nadzor nad stanjem u mreži, počeo je proces uvodjenja vodomjera sa daljinskim očitavanjem i  nedavno, u saradnji sa Fondom za okoliš Federacije BiH  nabavljena je  visokosofisticirana oprema za detektovanje kvarova i nadzor mreže.

Vrijednost opreme je   oko 150.000 maraaka a sredstva su obezbijedili  Fond za  okoliš Federacije BiH 50%  i Vodovod Gračanica 50%.

Lociranje kvarova  i održavanje, samim tim i gubici će biti puno manji, a teški fizički poslovi će biti svedeni na minimum kazao je između ostalog Samer Ilijazović, šef održavanja JP Vodovod.

Nova oprema u gračaničkom vodovoddu uz ostale aktivnosti najveća je garancija da će snabdijavenje vodom za  piće biti uredno i u najeksremnijim uslovima a otklanjanja kvarova brzo i  uz minimalno raskopavanje,  naročito saobraćajnica.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button