Sport

Asmir Omerović sa omladinskom selekcijom TK osvojio 1. mjesto u Švicarskoj

U selekciji TK je 5 igrača sa područja Gračanice

U Švicarskoj je održan Internacionalni turnir sa ekipama učesnicama iz šest država pod UEFA programom. Učešće su uzele ekipe iz Švicarske, Španije, Italije, Portugala, Francuske i Bosne i Hercegovine. Na turniru su učestvovale akademije i selekcije regija za koje su nastupali najbolji selektovani igrači. Bosnu i Hercegovinu je predstavljao ispred Nogometnog Saveza BiH najbolja selekcija Tuzlanskog kantona dječaci U-13. Selekcija Tuzlanskog kantona osvojila je prvo mjesto uz impresivnu statistiku. U 8 odigranih utakmica ostvareno je isto toliko pobjeda uz 15 postignutih golova i samo jedan primljen. U finalu su sa 2:0 bili bolji od švicarskog Tuna.

IZ GRAČANICE 5 MLADIH IGRAČA

Gračanicu je predstavljao 5 mladih igrača, Hasan Okanović, Hazim Okić, Ajdin Mujić, Ibrahim Tursunović i Mahir Bešić te trener selekcije Asmir Omerović. Mladi igrači koji su predstavljali naš grad dolaze iz tri nogometne škole.

Inače Asmir Omerović je već nekoliko godina u omladinskim selekcijama Tuzlanskog kantona a ovo mu nije prvi uspjeh sa nekom selekcijom. 2015. godine je osvojio 1. mjesto na turniru u Ohridu.

Čestitamo ekipi, našim mladićima ali i treneru.

EON

Slični postovi

Back to top button